maanantai 3. heinäkuuta 2017

Raparperipiirakka

Innostuin tekemään anoppilassa raparperipiirakan seuraavalla ohjeella:

Raparperipiirakka

2 kananmunaa
2 dl sokeria
100g voita
4 dl vehnäjauhoja
½ rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
½ l paloiteltuja raparperejä

1. Vispaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sulata voi. Kun voi on hiukan jäähtynyt, kaada munasokerivaahtoon ja sekoita.
3. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
4. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
5. Kaada seos n. 20 cm voideltuun vuokaan.
6. Paina raparperin palat taikinaan.
7. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 20 min.
8. Ripottele hiukan sokeria valmiin piirakan päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rauman ravintola: Osteria Da Filippo

Jo viime kesänä mietimme, että pitäisi mennä testaamaan italialainen ravintola Vanhassa Raumassa, Osteria Da Filippoa. Jostain syystä kok...